vrijdag 13 november 2009

Voortgaan in het ongewisse

Vandaag begin ik dan toch aan een blog. Nog geen idee of ik er iets mee wil doen en wat dan, maar ik wil toch minstens over de drempel om eens binnen rond te kijken. Kan ik hier iets mee aanvangen?

Ik begin hier een winkeltje, al weet ik nog niet wat ik er ga verkopen. Dingen die ik, Hester, maak, in mijn werkplaats, die wel iets wegheeft van een bakkerij of een brouwerij, minder van een slagerij, misschien van een touwslagerij of een smederij, een stokerij, een weverij, een spinnerij. Ketterij?

Een hesterij.

"Hoe het ook zij: wat ik zeggen wil is dat ik, hoe deze leuterpraatjes ook mogen zijn, niet van plan ben ze te verbergen, evenmin als ik een kaal en grijzend portret van mijzelf zal verbergen waarop de schilder geen volmaakt gezicht maar mijn gezicht heeft afgebeeld. Want ook dit hier zijn mijn gevoelens en meningen. Ik breng ze naar voren als dat wat ik geloof, en niet dat wat men geloven moet. Mijn enige doel is mijzelf te tonen zoals ik ben. Misschien ben ik morgen anders als ik nieuwe dingen geleerd heb die mij veranderen." (Montaigne)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten